Tratamentul cariilor

Tratamentul cariilor simple presupune curatarea cavitatii carioase si obturarea acesteia cu materiale fizionomice. In functie de profunzimea cariei dentare este sau nu nevoie de anestezie. In afara tratamentul clasic cu freza, noi va propunem si o varianta moderna, nedureroasa, care consta in aplicarea unui gel, Carisolv gel (Suedia), cu actiune de inmuiere a tesuturilor afectate ce pot fi apoi indepartate cu instrumente manuale speciale. Metoda este folosita frecvent la copii si in anumite situatii la adulti, uneori un tratament combinat (gel + freza) poate fi necesar. Mentionam ca suntem printre putinele centre din tara care folosesc aceasta metoda si colaboram direct cu centre de cercetare din Suedia (Malmo, Goteborg)) si Norvegia (Bergen).

Tratamentul cariei complicate, presupune indepartarea continutului vasculo-nervos al canalelor radiculare afectate. Manevra presupune sau nu anestezie in functie de gradul afectarii pulpare.

Tratamente pedodontice

Tratamentul afectiunilor dentare la copii poate uneori intampina dificultati de comunicare cu micul pacient. Ideal, este ca parintii sa se prezinte cu copii la control de la aparitia primilor dinti temporari pe maxilar astfel incat acestia se vor obisnui cu atmosfera cabinetului; nu este indicat sa se astepte aparitia unei urgente pentru a face prima vizita.

De asemenea, medicul stomatolog poate depista timpuriu aparitia unor anomalii dento-maxilare, si poate recomanda un consult ortodontic. Orice anomalie dentara este mult mai usor de corectat in copilarie, daca se intervine la timp, avand in vedere ca osul este elastic si dintii in eruptie.

Tratamente protetice

NOU! COROANA CERAMICA PE ZIRCONIU – CEL MAI BUN PRET DIN BUCURESTI!

Zirconiul, mai ales ceramica pe zirconiu, reprezinta una din cele ma estetice solutii de restaurare protetica, prezentand avantajul major al aspectului absolut natural, opacitatea prezenta uneori la coroanele ceramice pe metal clasic disparand total.

Este materialul cel mai biocompatibil folosit in stomatologia moderna, este complet neutru, integrandu-se perfect in organismul uman. Lucrarile realizate in clinica noastra stomatologica sunt perfect adaptate, fiind frezate computerizat, prin tehnica CAD/CAM.

In cazuri de edentatie redusa (absenta unui numar limitat de dinti) se pot realiza lucrari protetice fixe (metalice, metalo-ceramice, metalo-compozite, metalo-acrilice) care restaureaza functia masticatorie aproape in totalitate. In cazul edentatiei intinse protezele mobilizabile sau mobile sunt necesare, eventual realizarea unui implant, numai dupa evaluarea starii generale de sanatate a pacientului. Protezele mobile restaureaza functiile pierdute intr-un procent mai mic fata de cele fixe, insa dupa o perioada de adaptare de 1-3 luni in general se realizeaza integrarea acesteia in ansamblul morfo-functional al organismului.

Tratamente chirurgicale si implanturi

Clinica noastra stomatologica are ca obiectiv conservarea cat mai indelungata a dintilor si vitalitatii acesora, prin efectuarea tratamentelor adecvate. In anumite situatii insa, se impune extractia. Manopera se realizeaza in special cand tratamentele nu mai au efect, resturile sunt irecuperabile si constituie un potential focar de infectie pentru organism. Rezectia apicala, premolarizarea, decapusonarea permit conservarea dintelui pe arcada, atunci cand este posibil.

In prezent, implantologia ofera solutii multiple in cazul edentatiilor, ca o alternativa la proteze sau punti dentare. Implanturile pe care le folosim in cadrul centrului nostru sunt implanturi de ultima generatie care prezinta un tratament special al suprafetei ce impiedica transferul ionic, electric, magnetic si termic catre tesutul viu, crescand aderenta osului de implant si minimalizand astfel riscul unei eventuale respingeri. Un implant poate rezista o viata, cu conditia ca pacientul sa respecte indicatiile dat de medic si se prezinta la controale periodice.

Tratamente parodontale

Cauzele majore ale imbolnavirii parodontale sunt depunerea de placa si tartru. Folosirea apei de gura, atei dentare, detartrajul si periajul profesional o data la 6 luni sunt absolut necesare pentru profilaxie. Odata instalata boala, aceste manopere sunt necesare mai frecvent, alaturi de alte tratamente medicamentoase, vaccinuri sau interventii chirurgicale.

Tratamente ortodontice

In scop estetic, dar in primul rand pentru imbunatatirea functionalitatii aparatului dento-maxilar, se realizeaza corectarea anomaliilor dento-maxilare, prin aparate ortodontice fixe sau mobile.

Estetica dentara

Albirea dentara este una din cele mai solicitate metode de imbunatatire a aspectului general al danturii; se poate realiza in 2 moduri: clasic,la domiciliu, folosind un gel special de la cabinetul stomatologic, care se aplica in gutiere din silicon si se poarta acasa 1-2 ore/zi, aproximativ o saptamana; sau in cabinetul stomatologic, intr-o singura sedinta (45 minute), folosind geluri mai concentrate si o lampa profesionala care sa accelereze procesul.

Rezultatele sunt spectaculoase, nuanta dintilor devenind mai alba cu 8-10 tonuri, aspectul general fiind de intinerire cu cativa ani; albirea se mentine 2-3 ani, in functie de obiceiurile pacientului (tutunull, cafeaua pot grabi recolorarea). Pe perioada tratamentului, sau chiar cateva zile dupa, poate aparea o usoara sensibilitate a dintilor, care este insa trecatoare. Se recomanda folosirea de paste speciale si fluorizari. Ulterior, detartraje si periaje profesionale la 3-6 luni sunt recomandate pentru a intretine efectul de albire.

Folosite sub supravegherea medicului stomatolog si la recomandarea acestuia, gelurile de albire nu dauneaza smaltului dentar. Se recomanda procedee de fluorizare dupa albire, precum si nerepetarea procedurii mai repede de 1-2 ani. Nu se pot albi coroane dentare, plombe vechi colorate etc, ci doar smaltul natural. Medicul stomatolog va evalua situatia si va va recomanda ce tip de albire sa faceti sau va va propune eventual alte procedee de imbunatatire a esteticii dentare (refacerea unor plombe inestetice, fatetari sau coroane ceramice).

Fatetele din compozit sau ceramica acopera fata vizibila a dintelui, colorata eventual inestetic sau fisurata. Atunci cand distructia dintelui este semnificativa se recomanda imbracarea in totalitate cu coroane ceramice (portelan).

Prin periaje profesionale, airflow, detartraj, tratamente de albire, fatetari si tatuaje dentare se poate imbunatati sau chiar personaliza aspectul danturii si nu in ultimul rand creste increderea personala.

Bijuteriile dentare se aplica direct pe dinte cu ajutorul unui adeziv special (nu se slefuieste dintele). Procedeul de aplicare, cat si de inlaturare este rapid si nedureros. Bijuteriile se aleg prin comanda, pot fi din: Au 24 karate cu cristal,Au alb 18 karate, cristal transparent sau colorat.

Pentru vizualizarea mai buna a rezultatelor tratamentului si in vederea unei mai bune comunicari medic-pacient, centrul nostru este dotat si cu o camera intraorala de inalta rezolutie.

Tratamente complexe

In cazurile ce prezinta o patologie complexa se lucreaza in echipa, cu mai multi medici stomatologi specialisti, in etape, pentru a aplica solutia cea mai favorabila in beneficiul pacientului.
Astazi, aproximativ 70% din pacientii intre 25-70 ani se confrunta cu pierderea unuia sau mai multor dinti generand asa-zisa edentatie (partiala sau totala).
Pentru foarte multi dintre acestia, implantul dentar este varianta optima de tratament, mai ales la varste tinere cand se doreste evitarea slefuirii dintilor adiacenti spatiului (lucru necesar in cazul realizarii unei lucrari dentare), sau cand edentatia este terminala, adica nu mai exista dinte de legatura si varianta ar fi o proteza mobila, mai greu tolerata de pacient.
In cazul realizarii unui implant dentar sau a unei lucrari de tip punte dentara, este necesara o reabilitare orala completa, care incepe cu igienizarea profesionala (detartraj) si continua cu tratamentul cariilor, extractia resturilor nerecuperabile, indepartarea lucrarilor vechi neechilibrate ocluzal etc. Un implant dentar sau o lucrare, realizate izolat, fara a trata celelalte afectiuni, fara a privi in ansamblu fortele ce se exercita la nivelul cavitatii bucale, vor avea o viata scurta si vor genera esecuri timpurii si in final costuri mai mari ulterioare.
O mare atentie trebuie acordata afectiunilor ortodontice, in mare parte inghesuiri, spatieri dentare sau muscaturi inverse, pe langa aspectul inestetic, in timp, acestea constituie una din cauzele principale ale aparitiei parodontopatiilor (alaturi de cauzele genetice, tartru si igiena defectuoasa). Datorita fortelor nefiziologice transmise in afara axului dintilor, in timp, dintii cu malpozitii se vor mobiliza si chiar pierde. De aceea este bine ca parintii sa mearga cu copiii la controale timpurii la medicul stomatolog, aceste afectiuni fiind mult mai usor corectate in copilarie sau adolescenta; astazi datorita progreselor tehnice, practic ortodontia nu mai are o limita de varsta, aparatele fixe putand trata orice anomalie dentara, dar datorita scaderii elasticitatii osului, dupa 40 ani, durata tratamentului poate fi mai lunga.
De multe ori, un tratament ortodontic trebuie corelat cu cel chirurgical, cu extractia anumitor dinti pentru a crea spatiu, sau descoperirea chirurgicala a unor dinti inclusi si tractionarea acestora pentru a ajunge pe arcada.
Si in cazul aparatelor ortodontice, inainte de aplicare, trebuie avuta in vedere igienizarea profesionala, tratarea cariilor etc, ulterior montarii aparatului acest lucru devine deosebit de dificil.
In cazul aparatelor ortodontice, lucrarilor si implanturilor dentare, se recomanda o grija sporita pentru igiena (exista periute speciale, dusuri bucale etc medicul dvs. va poate informa despre acestea). Tartrul si placa bacteriana acumulate pot distruge manopera celui mai bun chirurg si integrarea osoasa a celui mai scump implant. De aceea, recomandarea de a efectua un control la 6 luni si o igienizare profesionala in cabinetul stomatologic, devine obligatorie in asemnea cazuri.

Radiologie

Pentru a asigura o eficienta si corectitudine maxima in realizarea tratamentelor stomatologice, in prezent, aparatul de roentgen-diagnostic este indispensabil. In cadrul centrului nostru se realizeaza radiografii cu o inalta rezolutie, maxim confort pentru pacienti si cu o tehnologie de ultima generatie care previne expunerea inutila la radiatii.

Aceasta tehnologie permite realizarea de radiografii retroalveolare, bite-wing sau cu film muscat, procedeul fiind adaptat in functie de pacient (adult/copil) si situatia acestuia.

Aparatul folosit de noi este Elytis – Kodak, filmele si substantele utilizate apartinand aceleiasi firme.

Sterilizarea

Sterilizarea se realizeaza intr-un spatiu separat, special amenajat, conform ultimelor cerinte si cu aparatura noua, performanta.

Certitudinea sterilizarii depinde de respectarea urmatoarelor etape:

– presterilizarea – pregatirea instrumentarului stomatologic in vederea sterilizarii

– sterilizarea propriu-zisa

Presterilizarea presupune imersia in solutii dezinfectante speciale, cu spectru larg de actiune, si mentinerea instrumentelor in acestea pentru un timp optim in vederea distrugerii virusilor (HIV, hepatita B, C etc), bacteriilor, sporilor sau fungilor. Inaintea acestei etape instrumentele sunt spalate si curatate normal. Dupa actiunea specifica a dezinfectantului, instrumentele se spala din nou minutios, cu perii speciale si pulberii abrazive, insistand in zonele de curburi sau rizuri. Ulterior, instrumentele se usuca si se verifica inainte de ambalarea pentru sterilizare in cutii si folii speciale. Pe aceste cutii si in interiorul lor se pun markeri care isi schimba culoarea la atingerea temperaturii necesare pentru sterilizare, astfel incat aceasta este verificata , de fiecare data, cu maximum 24 ore inainte de folosirea instrumentelor stomatologice.

Sterilizarea propriu-zisa se face cu  caldura umeda (autoclav) la 134 grade, 45 minute, in functie de materialul de sterilizat. Aparatele sunt verificate periodic si monitorizate de institutii abilitate in acest scop, prin teste care verifica parametrii fiecarui aparat.

Folosirea tuturor materialelor consumabile de unica folosinta (pahare, ace, manusi, aspiratoare, comprese, rulouri etc) garanteaza siguranta si relaxarea ce vor insoti orice vizita la stomatologul dvs.

Apa folosita pentru toate circuitele de la unitul dentar, precum si in cavitatea bucala a pacientului este apa distilata.

Suprafetele de lucru sunt dezinfectate dupa fiecare pacient cu substante speciale cu actiune rapida de decontaminare (cateva minute).

De asemenea, pardoselile sunt spalate si dezinfectate cu substante antiseptice speciale.

Materialul contaminat, rezultat in urma tratamentelor stomatologice, este sortat, in deseuri intepatoare (ambalate adecvat) si deseuri neintepatoare, ambele fiind impachetate in cutii speciale, etanse si preluate de un serviciu autorizat in vederea incinerarii.

Unde ne gasiti?

Bd. M. Kogalniceanu nr.30
(colt cu str. V. Parvan 2-4), Sc A, Parter, Sector 1, Bucuresti.


(021) 313 1678
0 744 473 330
  • Luni - Vineri: 13:00 - 20:00

Copyright 2024 MedImpex.Ro . Toate drepturile rezervate